50 Jaar Munsterman Ramen en Deuren

Dorpels van glasvezelversterkt kunststof!

  • ijzersterk
  • vederlicht
  • minimale krimp/uitzetting

De unieke combinatie van glasvezelversterkt kunststof en polystyreenmortel zorgt voor duurzame, isolerende en metselbare vlakke aansluiting voor kunststof en aluminium kozijnen.

De onderdorpel zijn samengesteld uit 60% zuiver glas en heeft een gestructureerd oppervlak door een zware UV-bestendige coating met korund korrels. De gepatenteerde onderdorpel is ruim 10x lichter dan bijvoorbeeld natuursteen dorpels en daardoor beduidend makkelijk te hanteren tijdens bewerkingen, transport,verwerking en plaatsing.

Gewicht

De gepatenteerde onderdorpel is ruim 10 x lichter dan bijvoorbeeld natuursteen dorpels en daardoor beduidend makkelijker te hanteren tijdens bewerkingen, transport, verwerking en plaatsing.

Sterkte

Het glasvezelversterkt kunststof is nagenoeg onbreekbaar, vormvast en is sterker (treksterkte) dan bijvoorbeeld aluminium. De coating zorgt voor een zeer slijtvaste afwerking.

Uitzettingscoëfficiënt

De vochtongevoelige onderdorpels hebben een minimale uitzettingscoëfficiënt (gelijk aan beton) en krimpen of zwellen nauwelijks bij temperatuurwisselingen. 1 meter BUVA-IsoStone onderdorpel zwelt of krimpt slechts 0,4 mm bij een temperatuurverschil van 50° Celsius.

Thermische isolatie

Door de lage U-waarde van 2,2 W/(m2.K) zorgt de BUVA-IsoStone onderdorpel voor een verlaging van de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). De goed isolerende dorpel voorkomt koudestraling in de winter

Download de brochure.